Пампорово приема последния кръг от националния рали спринт шампионат

Курортен комплекс „Пампорово“ ще бъде домакин на последния кръг от националния рали спринт шампионат на България. Третото издание на атрактивната надпревара ще се проведе на 11 и 12 ноември, включвайки пет скоростни етапа с обща дължина от близо 45 състезателни километра по живописните пътища на Родопите.
Организаторите на състезанието са подготвили промени в маршрута, които да го направят още по-интересен и предизвикателен за участващите екипажи.
В програмата е включен и нов супер специален етап, който ще се проведе на бул. „България“ в Смолян и обещава неповторимо зрелище за жителите и гостите на родопския град.
Рали спринт „Пампорово“ 2023 ще бъде открит на 11 ноември в 17:00 ч. пред хотел „Орловец“ в к.к. „Пампорово“. Петзвездното бижу ще бъде и щаб на състезанието, като в него ще бъде разположен и пресцентъра на надпреварата.
На следващия ден екипажите ще преминат по петте скоростни етапа, а награждаването на победителите се очаква да започне около 16:30 ч. пред сградата на Община Смолян.
За трета поредна година, курортен комплекс „Пампорово“ е основен партньор на състезанието и дава своя принос за възраждането на автомобилните спортове в региона. Организатори, състезатели, журналисти и публика ще могат да се възползват от отличните условия, които комплекса и неговите хотели предлагат, наслаждавайки се на състезанието и спиращата дъха природа на Родопите.

Scroll to Top